20 годишен юбилей на ФКПДКБ


20 годишен юбилей на ФКПДКБ

На 12 и 13 ноември 2010 г. в град Сливен ще се проведат мероприятия по случай XX – годишния юбилей на Федерация на Културно-Просветните Дружества на Каракачаните в България.
На 12 ноември 2010 г. от 18:30 часа в концертна зала на Военен клуб Сливен ще се състои концерт с автентична каракачанска музика. Участие ще вземат изявените певци – Василис Сербезис и Ставрос Боняс, както и оркестъра на Костас Заралис.
На 13 ноември 2010 г. от 09:00 часа в конферентна зала на Военен клуб Сливен започва Тържествена конференция по случай ХХ – годишния юбилей на ФКПДКБ. Темата на Конференцията е „Каракачаните – минало, настояще, бъдеще”. Ще бъдат изнесени лекции от г-н Димитриос Гаруфас – адвокат и писател от гр. Солун, Гърция, г-н Василиос Цаусис – Директор на Каракачанския музей гр. Серес, Гърция и проф. Васил Анастасов – съдов хирург и представител на нашия етнос.
От 14:30 часа в концертна зала на Военен клуб Сливен започва фолклорен фестивал „Фламбура”, на който ще бъдат представени танцовите състави при Културно-Просветните Дружества на Каракачаните от Сливен, Речица, Карлово, Карнобат, Котел, Самуилово, Самоков и Горно Сахране. Участие ще вземат и самодейци от дружествата.
От 19:00 часа в ресторанта на хотел „Спорт Палас” Сливен ще започне традиционното каракачанско веселие /Гленди/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − fourteen =